
-
1.
Kalvkind
-
2.
Högrev
-
3.
Kalventrecote
-
4.
Kalvkotlett
-
5.
Kalvfilé
-
6.
Rostbiff
-
7.
Ytterlår & Innanlår


-
7. Ytterlår & Innanlår
Ytterlåret är en lång muskel som sitter på utsidan av kalvens bakben från länd till knäben. Innanlåret sitter på lårets insida och består av två muskler som sitter tätt ihop. Ytterlåret passar bra som kalvstek eller som grytbitar. Det kan också skivas tunt och användas till schnitzlar eller rullader. Innanlåret används traditionellt till schnitzlar som wienerschnitzel och schweizerschnitzel men det blir också en fin kalvstek.
-
8.
Rulle
-
9.
Fransyska
-
10.
Tunnbringa
-
11.
Kalvbringa
-
12.
Bog
-
13.
Lägg
Instruktion
Att stycka ett djur är ett hantverk och kräver skicklighet och kunskap. Kalv styckas på ungefär samma sätt som ett större nötkreatur. Vi styckar
anatomiskt, vilket betyder att vi följer musklernas naturliga hinnor. Det gör att
vi får ut hela muskelgrupper. Här intill är ett styckningsschema
med de vanligaste styckningsdetaljerna. För muspekaren över för att läsa mer.
Ursprung och historia
Kinderna kallas ibland för kindbackar vilket egentligen är namnet på själva käkbenen.
Att tillaga kalvkind
Kalvkind kan användas på samma sätt som ox- eller griskind, bräseras, confiteras eller kokas. Bräsera gärna kalvkinden i vitt vin och smaksätt med färska örter och lite tryffel. En festmåltid som heter duga. Kalvkinden kan också användas på samma sätt som kalvlägg i en osso buco.
Alltid 100% svenskt kött
Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet.
Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.