Alltid svenskt kött

Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare.

 

Gårdsmiddag 2018

Gårdsmiddag är en upplevelse för som tar middagen tillbaka till ursprunget. Vid ett par tillfällen under året välkomnas du ut till gården där djuren lever. Här får du en inblick i gårdslivet, får träffa våra bönder och njuta av miljöer. Du bjuds på det absolut bästa kött Sverige har att erbjuda, handplockat av vår mäster-styckare Benny, och tillagat tillsammans med några av Sveriges mest spännande kockar.

Läs mer och anmäl intresse här.

Nyhet: Smörgåsmat från utvalda Svenska Gårdar

Äntligen är årets smörgåsnyhet här - gårdsmärkt skinka från Russelbacka Gård.

Välj mellan Kokt skinka - långkok på klassiskt vis i mustig buljong. Källarrökt skinka - traditionellt rökt över glödande bokved och enris. Och Basturökt skinka - rökt enligt mångårig tradition i hög värme.

Läs mer om Russelbacka Gård.

Grillguiden - smarta tips, goda recept och årets grillnyheter

I den här guiden delar vi med oss av våra grillkunskaper. Vi tipsar bland annat om hur du grillar och röker kött, hur du kan preppa och marinera. Här finns goda grillrecept, årets grilltrender och alla våra nya grillprodukter samlade.

Från noga utvalda gårdar

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps.

Vi har dessutom börjat gårdsmärka våra rapsgrisprodukter, så att du enkelt kan se vilken gård köttet du äter kommer ifrån.

Vårt allra finaste nötkött

I vårt sortiment Omsorgsfullt utvalt har vi med vår kunskap och omsorg valt ut de finaste kvalitetsdjuren från våra svenska gårdar. Resultatet är ett kött som är extra gott och mört och vår förhoppning är att du ska tycka lika mycket om det som vi gör.

12 utvalda köttips

Hur förbereder man köttet bäst? Ska man använda olja eller smör vid stekning? Hur länge ska köttet stå i ugnen egentligen?

Här är enkla och smarta tips på hur du lyckas med köttet – varje gång.

”Kvalitet för oss är välmående grisar”

Familjen Schartau är tredje generationen bönder på Sundby gård, där de bor sedan 2001 med sina tre barn.

– Vi har kontroll på grisarna från födseln vilket gör att vi kan garantera en god omsorg med närproducerat foder under hela deras livstid, säger Frida Schartau.

Läs hela intervjun med familjen.

En god nyhet! Vår svenska färs i smart rullpack

Nu lanserar vi vår svenska färs i en ny smart förpackning som är mer lätthanterlig, bättre för miljön och ger längre hållbarhet.

Läs mer om våra nya färser i rullpack.

 
 
Recept

Så lagar du bästa burgaren

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare?

Här är några enkla tips och knep.

Marinad, glaze och rub

Marinad är något du har på innan du ska grilla, en glaze penslar på vid slutet och rub en torr marinad som du gnuggar in. Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Här ger vi våra bästa tips på hur du lyckas med smaksättningen.

 
Mer inspiration

Följ oss på Facebook och Instagram!

Vill du ha mer svenskt kött i ditt sociala medier-flöde? Följ oss och ta del av inspirerande recept, köttkunskap, produktnyheter och bilder från våra samarbetsgårdar. Alltid 100 % svenskt kött, såklart.

Vi finns på Facebook och Instagram, hoppas vi ses där!

Upp